Den sista migrationen

Författare: Charlotte McConaghy

Förlag: Lavender Lit

Ca pris: 229:-


Jag har läst en bok som jag recenserar på följande sätt:

Boken heter ”Den sista migrationen” och är skriven av en australiensisk författare som heter Charlotte McConaghy.

Grunden till berättelsen är en framtidsvision om att alla djur på vår jord är mer eller mindre utdöda. Franny har bestämt sig för att följa de sista paren av silvertärnor på deras väg mot Antarktis. För att  fixa detta måste hon få tag i någon som har en duglig båt för ändamålet. Hon har försett tre stycken silvertärnor som hon hittat på Grönland med sändare så att det ska vara möjligt att följa dom via en dator. Hon lyckas övertala en kapten på en trålare att ta henne med sig. 

Vid sidan om själva den resan får man följa Franny i hennes liv tillbaka i tiden för att få förståelse för hennes agerande i olika situationer. Varför hon är som hon är helt enkelt. Det är i många stycken en ganska sorglig historia men också fylld med mycken kärlek.

Mitt råd till läsaren är att läsa rubriken ordentligt till varje nytt kapitel för att på så sätt följa med i svängarna. Det kan bli lite konstigt annars.

Som gammal seglare och min kärlek till havet och dess fåglar är kapitlen om resan ner till Antarktis det som fångat mig mest så klart, men jag tycker att boken i sin helhet är spännande och intressant på många andra sätt också. Franny är en komplex person med många sidor och hennes liv är inte enkelt.

Boken finns på Akademibokhandeln och kostar där 229:-

Med de bästa hälsningar (coronasäkert via mail 😁)

/Cristina Casplin

Total Page Visits: 1308 - Today Page Visits: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *