Fågelmatningsprojekt på Råneåskolan

Strandskatorna har inlett ett fågelmatningsprojekt med Råneåskolans ”väntisar” och ja alla intresserade skolbarn i stort förstås:)

På IFK:s gård nära skolan har vi byggt upp en liten fin matning där nu barnen ska ansvara för att sköta om påfyllning under vintern och med chans att få se fina vinterfåglar av olika slag. Projektet sponsras av Granngården i Luleå och chefen Helen som skänkt ett startpaket till projektet, en stor jättefin matare och en stor hink skalade solrosfrön. Det tackar vi särskilt för och gläds över det utlovade samarbetet!

I dag startade barnen och Strandskatorna och barnens fina pedagog Marita upp matningen. Det fylldes på och hängdes upp mat och sattes granar på plats och pratades fåglar. Ja det till och med smakades på solrosfröna som fick bra betyg. Nätverket hoppas nu på bra med fågelbesök och att alla skolbarna och pedagogerna mfl ska ha glädje av sin matning.

Marita, Hanna, Alvin, Edwin, Albin och Medea.

Nätverket lämnade också över en nytillverkad fågelholk som eleverna ska rödfärga och sen ska den sättas upp i ett träd intill matningen. Eleverna ska också, lite längre in i vinter, få tillverka egna talgbollar.

Håll korpgluggarna öppna för inlägg från matningen. Här några taggade elever som ska vara med o ansvara för skötseln av matningen:)

Tack alla barn som var med i dag och välkomna till projektet ni andra!

För nätverket gnm Elsa

Total Page Visits: 1623 - Today Page Visits: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *