Det vilda alfabetet

Text och illustrationer av Erik Kohlström

Speja förlag/Votum förlag

Pris: Cirka 89 kronor

Vilken fantastiskt fin barnbok om djur ! Samtidigt som man lär sig alfabetet får man faktauppgifter om det aktuella djuret, och en rolig rimvers därtill. Och teckningarna är lekfulla-helt suveräna! Det här är en barn/faktabok som varje förskola borde ha i sitt eget bibliotek.

Erik Kohlström född 1983, bor i Skåne och är biolog, illustratör och barnboksförfattare och jobbar med många olika ämnen, men ofta handlar det om djur, natur, miljöfrågor och teknik. Han har tidigare arbetat som reporter på Naturmorgon i P1 under ett antal år, och jobbar nu med naturvägledning och pedagogik på Naturum Vattenriket i Kristianstad.

”Det vilda alfabetet är hans debutbok och utkom 2018. Allt från den lilla myran till de riktigt stora rovdjuren finns med i denna bok. Några smakprov:

”Uttern har tråkigt, när hon sitter still blir hon frusen och deppig och syster. Men det går att ordna, hon vet vad hon vill: åka kana i sin snön med sin syster”.

”Domherren visslar med vemodig röst medan snön ligger vit över snåren .Kanske bor i hans solröda bröst en glödande längtan till våren”.


Njutbar är intrycket av denna bok.
/Elsa Rensfeldt

Total Page Visits: 497 - Today Page Visits: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *