Julbordet i skogen 6/12-20


Regnigt julbord men trevligt blev det i dag söndag den andra advent på vår matning Bergnäset Luleå.
Ett strilande regn var kanske inte önskevädret men vi blev faktiskt 10 skator som hedrade fåglarnas julfest. Och de bevingade gästerna uteblev inte trots att det säkerligen var och annan avbokning;)

Nötväckan och tofsmesarna hade avhörts i fredags sittande och diskutera söndagens julfest. De kom överens om att flyga omkring och räkna deltagare i skogen samt kolla att vi höll avståndet. Och jodå nötväcka och tofsmes fanns på plats liksom trädkrypare och svartmes, blåmes och talgoxe samt domherre.

Foto: Elsa

En nötskrika skrockade glatt under vår julklappsutdelning hdär en bok av David Attenborough gick till Majlis, ny medlem i nätverket, och ett fint praktverk av fotografen Brutus Östling till unga damen Freja som nu i dag blivit medlem tillsammans med mamma Sara och vännen Sofia. Välkomna säger vi!

 Unga Freja fick ett fint praktverk av fotografen Brutus Östling, mycket nöje med det önskar vi.  Foto: Elsa

Fikadags! Foto: Elsa
Foto: Elsa


Kaffe och fika till hanns också med i pelarsalen och snack om hur vi vill att det kommande årets ska bli. Som vi berättat tidigare så finns planer på besök i Reivo naturreservat i Arvidsjaur och Vasikkavuoma slåttermyr i Pajalatrakten.

Tack alla som kom till en trevlig sammankomst!
Vi återkommer med en jul och nyårshälsning.
/Elsa

PS! Det kommer inom kort ett till inlägg med fler foton från festligheterna så titta in på sidan snart igen!

Majlis från Boden, en av våra sist tillkomna medlemmar fick en bok av naturpersonligheten Sir David Attenborough om livet på vår planet. Foto: Kirsti

Foto: Kirsti

Total Page Visits: 1228 - Today Page Visits: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *