Julbord i skogen 2019

Vårt traditionella Julbord i skogen begicks denna vackra andra advent, 8/12, på matningen/Bergnäset. Närmast ”akademisk” närvaro av hela aderton Strandskator, nåja möjligen två blivande( Anna med pojkvän) som dessutom fick Julklappen- det fina praktverket om träd, ”Möten med Jättar” som nätverket erhållit av av författaren och fotografen Gert Olsson, InNature förlag.

En vacker andra advent på vår officiella matning. Arton skator hade kommit till julbordet.

Fåglarna var bra på hugget kring Julbordet som blev festligt dukat med massor av godsaker. Och julstämningen höjdes med observationer av trädkrypare, talltita, svartmes, tofsmes , blåmes och talgoxe. Inga nötväckor dock men de kan ju ha varit på någon annan sittning:) Mest ivrig på kalaset var tofsmesen som tjirrade omkring och hälsade Strandskateflocken välkommen samt plockade smulor från pelarsalens golv.

Tofsmes bland julmaten.
Talltita.

Efter julbordet drog sig flocken till trevliga #Kallaxgårdbutik för traditionellt fika (jättegott) och julshopping. Roligt att ses alla ni som kom!

På Kallax gårdsbutik har julstämningen landat. Här en lite mystisk julfrostig bild från affären där det finns massor av fina julklappsämnen.

Och nu stundar en skön julledighet och sen är det snart vår igen:)

Vi återkommer med jul och nyårshälsning!

Foto & text: Elsa

Total Page Visits: 1430 - Today Page Visits: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *