Capriresa av Elsa Rensfeldt

Ja äntligen har jag en ny dator och kan berätta om en fantastisk resa till Italienska underbara Capri som jag och tre av mina fågelskådarvänner gjorde för en dryg vecka sedan. Nio underbara dagar med världen goaste och roligaste vänner på en fantastiskt spännande ö i Neapelbukten.

Resans inledning blev svår, punktering på bil, flygstrejk och trassel med en tåglösning som höll på att kosta oss hela resan men tack vare heads up av ett barn och en god granne så kom vi iväg. Stormig båtresa till ön och en taxifärd upp via smala serpentinvägar till Anacapri där vi bodde var en upplevelse för sig och kan inte beskrivas! Ett bed and breakfast bodde vi på som tedde sig som rena lyxhotellet med egen trädgård.

Vi hade tur med vädret knappt något regn och vi företog vandringar i de natursköna omgivningarna, till Axel Munthes vila San Michele hade vi 10 minuters gångväg. Här hade vi turen att bli inbjudna av stipendiater o få se bakom kulisserna. Vi vandrade upp på berget Barbarossa och var med om märkning av flyttfåglarna som landar där på fågelstationen på sin färd mot norden.Sommargylling var en härlig upplevelse, Med på skådningen fanns bla skådespelaren Stina Ekblad:)

Capri var inte så kostsamt som vi förespeglats och då nekade vi oss ingenting. Vi hade en underbar vistelse och vi fick se mycket för oss rara fågelarter.

Här är listan på vad vi såg: Sommargylling,kornknarr,gulhämpling,svartvit flugsnappare, koltrast, svarthätta, rödstjärt, buskskvätta,stenskvätta, trädpiplärka, tornfalk, gråsparv, gråtrut,tornseglare, turkduva,korp, kråka, fiskmås, havstrut, silltrut,bofink, lövsångare, härfågel, rödhuvad törnskata, grå flugsnappare, lärkfalk, sädesärla,medelhavstrut, trädgårdssångare,trädkrypare, gransångare/ makaonfjäril.citronfjäril.

På berget Barbarossa/ det berg som Axel Munthe köpte för att rädda flyttfåglarna att fångas av lokalbefolkningen. Han älskade fåglar och de sjön runt om hans vackra hus San Michele i Anacapri.
Total Page Visits: 12444 - Today Page Visits: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *