Vårfågeldagen i Alvik 30/4-11

Tack alla ni som kom och förgyllde Vårfågeldagen!

Både Strandskator och blivande dito samt en rad besökare kom skådade och trivdes ute vid Alviksgårdens vidsträckta åkrar och ängar.

Den tidiga våren har istället för att samla vårfåglarna istället splittrat ut dem över länet i en härlig vårexplosion. Men visst var det vårfågel kvar! Storspovar drillade över markerna, sånglärkor fladdrade som vårfjärilar, en flock på uppemot 30 ljudliga tranor cirklade över oss i den fina termiken mot en kornblå himmel med molntussar.

Grågässen kacklade frekvent och tornfalk ryttlade. Ett härligt fågelliv som de runt 60-talet besökarna fick titta på i nätverksmedlemmarnas tubkikare.

Det tävlades i fågelkunskap och diskuterades utrustning och fågelspörsmål stora som små. Och nya medlemmar lät det som att det skulle bli av flera av våra trevliga besökare. Och nätverket samt sponsor Norrbottens-Kuriren delade öven ut spontana presenter till besökare i form av fina fågelböcker, ryggsäckar och Jubileums- t-shirts.Tidningen med N fyller ju nämligen hela 150 år i år!

Åldrarna på besökarna hade spridning från barn till äldre. Den yngste deltagaren Sebastian Fransson sex år till 86-årige Selfrid Fjällström 86. Härligt!

Kanske han denna dag bli en årligen återkommande företeelse, vem vet:)

/ Elsa

Ps. Förlåt att vi inte har med namn på alla:)

Total Page Visits: 1068 - Today Page Visits: 1