Vårfågeldagen 22/4-2018

Så har vi hälsat vårfåglarna välkomna igen i Alvik. Tack alla ni som kom, i år hade vi besöksrekord och det kändes bra att det var så mycket barn och ungdomar denna gången.

Trots den myckna snön så fanns det en del fågel att beskåda om än på lite distans, tranor, gäss, sångsvan, tofsvipa kunde avnjutas och sånglärkor lekte över snödrivorna. Högt uppe i en kornblå vårhimmel seglade tre majestätiska havsörnar och det var många par ögon som följde dem där de svävande på uppvindarna.

Evenemanget kryddades upp med lite utlottning av praktböcker och en fågelholk tillverkad av Strandskatan Leif, tack för den! Trevligt var att det var ungdomar som hade turen att vinna i dragningen.

Våren brummar nu på och framöver är det dags för nya arrangemang. Preliminärt kan det bli ett ”Vårsträck” i Gammelstadsviken. Vi återkommer om det. Sen väntar 24-timmarsskådningen på samma plats i juni och därefter sommaruppehåll fram till ett preliminärt ”Höststräck”. Håll koll på hemsidan! Och bli gärna medlem ! Du är hjärtligt välkommen!

/För nätverket gnm Elsa

Total Page Visits: 976 - Today Page Visits: 1