Välbesökt Skat-Sträck! (Gammelstadsviken) 11/9-2011

Hela 14 personer!! blev vi på höststräcket i Gammelstadsviken 11/9-11.

Nya och gamla skator anslöt i det härliga höstvädret som bjöd på en hel del fina obsar som fiskgjuse, spillkråka, blå och brun kärrhök, skräntärna, havsörn, svan, svala och mycket mera. Och vi grillade och hade utlottning av Brutus Östlings kalender för 2012 som vanns av Stefan Jönsson från Boden.

Höststräcket var en liten informell träff för att samla flocken lite inför höstens och vinterns ”övningar”.

Några fick i uppdrag att recensera inkomna fina böcker och så diskuterade vi vintermatning och resor till spännande matningar i länet såsom närmast i tuben -Jokkmokks gammelskog på Talvatisbergets reservat. En riktig önskeresa som många är intresserade av. (Vi återkommer om datum.)

Fint besök hade vi sträckdagen av amerikanska Jocelyn från Michigan som vi hoppas ska gå med i nätverket. Och vi hade också Radio Norrbottens reporter Roger Kvarnström med som gjorde ett inslag om nätverket- kommer nu på onsdag, 14/9, kl. 11.03-12.00 i Radio P4. Riktigt roligt att ha honom med tycker vi!

Tack alla ni som kom på träffen! Till er andra som inte kunde medverka hoppas vi att vi ses vid något annat tillfälle. Och ni söderöver i landet, vi skickar lite solsken och grilldoft via hemsidan 🙂 Och skulle ni ha vägarna upp till norr så hojta till!

/Elsa

Total Page Visits: 957 - Today Page Visits: 1