Talvatis, Jokkmokk 7/11-15

Detta Talvatis.
Det låter nästan tjatigt men måste sägas. Återigen fick vi en supertrevlig Talvatisresa med massor av pigga storskogsfåglar. När vi (16 pers) styrde mot Jokkmokk i ett grådisigt Luleå på lördag morgon den sjunde november, visste vi inte att söndagen skulle bjuda på ett gnistrande snölandskap med perfekta minus fem och sol samt vindstilla väder. En fågelrik lördag blev en fantastisk söndag vid Talvatismatningen.

Alla var där, lavskrikor, tofsmesar, blåmes, talgoxe, talltita, nötskrika, korp och lappmesar, de kastade sig över oss och åt ur händer och landade på mössor. Det var en härlig känsla och en upplevelse att bära med sig hem och leva på läänge 🙂

Vi besökte också Kjell Wågberg, en av Sveriges främsta fågelsnidare och beundrade hans verk som också fick vingar 😉

Lördagskvällen besökte vi Viddernas hus, en liten restaurang i Jokkmokk som drivs av mor och dotter, Greta och Linn. Här hade vi förbeställt en superb trerättersmiddag med extra allt. Ett ställe vi verkligen kan rekommendera för er som vill äta gott i en behagligt avslappnad miljö. Där satt vi och sorlade medan tunga snöflingor gjorde höst till vinter i Jokkmokks samhälle.

Vi bodde som vanligt på Hotell Jokkmokk invid Talvatissjön.

Du som inte kunde följa med på resan, ta chansen nästa år! Och njut nu lite av alla bilder vi tog där bland alla fåglarna:)

Stort tack till fotograferna Kurt, Ulf, Marita, Berith och Elsa! 🙂

/Elsa

Total Page Visits: 1021 - Today Page Visits: 1