Strandskateträff hos Matsåke Bergström 25/9-2010

I lördags 25/9-10 flaxade sju strandskator iväg till konstnären Matsåke Bergström ateljé i Lakafors innanför Norrfjärden.

Ett trivsamt besök fyllt med intressanta diskussioner om allt mellan himmel och jord men främst fåglar kanske. Ja o en och annan björnhistoria också för den delen.

Matsåke har ju som bekant skapat vår logotype med Strandskatan och i sin lilla atljé som är som ett eldorado av konstverk och uppstoppade fåglar, stenar, grenar, och mycket mera målar han sina ”naturliga konstverk” bland annat visade han oss en nyskapa”plansch tätt målad med vråkar i olika dräkter. Ett kollosalt imponerande pillergöra!

Matsåke har varit med och skapat ett antal böcker genom årens lopp och han är bland annat”medskyldig” till Fåglarna i Norden som han producerat tillsammans med Carl-Fredrik Lundevall. Några böcker bytte ägare under vårt besök kan tilläggas.

Vi var glada och nöjda när vi åkte hemåt. Att få träffa en sann entusiast för natur och fågelliv och med en stort berättarförmåga är inte varje dag man får uppleva tyckte vi skator som var med, Gunborg, Janne, Sigrid, Per, Kirsti, Elsa och Anna-Lisa.

text och foto Elsa

Total Page Visits: 1214 - Today Page Visits: 1