Somrig samling i viken 18/5-2013

Om Vårfågeldagen var iskall så var vår träff i Gammelstadsviken, 18/5, desto varmare. Ett fantastiskt väder omgav oss 14 deltagare som dock inte hade så mycket fågelliv att skåda men det vi fick se var trevligt. Bland annat två fiskgjusar och brun kärrhök och en halvgalen bofink som sjöng så att man kunde tro att han ockuperat hela reservatet.

Det blev en trivsam samling runt grillelden med samvaro och god matsäck och vi passade också på att ”avtacka” vår kära medlem Mattias som nu är färdigstuderad sjukgymnast och drar söderöver till blivande fru och jobb. Jättetråkigt att tappa en sån härlig kraft i nätverket men han fortsätter förstås att vara medlem och vi lär höra av honom.

Vi såg idag: bofink, korp, silvertärna, skrattmås, dvärgmås, grågås, bläsand, knipa, ladusvala, skäggdopping, brun kärrhök, havstrut, storskrake, sångsvan, fiskgjuse, sothöna, vigg, gräsand, snatterand, trädpiplärka, skedand, kanadagås, sånglärka, skräntärna, skogssnäppa, grönbena, havsörn, trana och sist men inte minst en talgoxe.

Nu väntar sommarlovet härnäst och friskådande. Till hösten tar vi nya nätverkstag och då är det samling igen i Gammelstadsviken, sen andra kända fasta programpunkter som Jokkmokksresan i november, Fåglarnas julbord. Och under vintern vår fasta fågelmatning på Bergnäset.

Även om det nu snart blir lite sommarstiltje här på hemsidan så tveka inte att skicka in spännande bilder eller någon kul rapport om något ”naturligt”. Allt är välkommet!

Total Page Visits: 838 - Today Page Visits: 1