Juligt i skogen 15/12-2012

Strandskatornas traditionella ”julbord” blev som sig bör en riktigt trivsam och därtill spännande upplevelse för de sju tappra skator som tagit sig dit. Stället var fullbokat av tofsmesparet, talltita, svartmes och talgoxe. De försåg sig flitigt och var väldigt högljudda kring borden. Ett mindre slagsmål noterades också kring den generöst uppdukade julematen som serverades.

Över festlokalen en spröd sång av kungsfågel och ett domherregäng ”tutade” som förväntat vid ett väldukat smörgåsbord. Vi sju strandskator, Mattias, Peter och Jacqueline, Pia, Görgen, Mari och Elsa försåg oss med kaffe och saffransbröd och pepparkakor i den juligt snöprydda skogen, vacker som ett vykort, och tomten kom också till lokalen. Eftersom vi inte blev så väldigt många blev det istället flera julklappsböcker till alla snälla deltagare.

På väg hem från festen överraskades vi av ett stormil som gjorde världen helvit runt oss och det var riktigt spännande. för vi såg inte nånting under några sekunder och efteråt såg vi ut som snögubbar efter all snö som rasat ned på oss. En häftig upplevelse.

/Elsa, tomte, text och bilder 🙂

Total Page Visits: 798 - Today Page Visits: 1