Julbord 26/11-2017

Snart är det inte många dagar kvar av detta året och julen stunda strax. Som traditionen bjuder har vi ordnat fåglarnas Julbord i skogen vi Kallax-rondellen. I mulet men lugnt och skönt väder samlades nio skator ur flocken. Vi hängde upp lite mat och fyllde en 20 kilossäck i vårt stora fågelbord! Vi tror att rådjuren är och förser sig med kilovis med frön och att en så stor säck faktiskt just nu bara räcker en dryg vecka…! Vi måste fixa nät som hindrar råisarna att komma åt med tungorna Trehundra spänn i veckan är alldeles åt pepparn för dyrt även om vi just nu är tre medlemmar som sponsrar fröna plus snälla noffare och medlemmar som hjälper till att sätta upp mat.

Några rariteter fick vi inte se.  Nötskrika, talltitor, talgoxe, svartmes och blåmes visade sig vid bordet, men såväl nötväckor och tofsmesar höll oss på halster.

Jultomten delade ut lite trevlig läsning till Mona, Erika och Cricco. ”Doahkke fågelflock” bytte ägare och ”Pinguin Bloom en charmig berättelse om en flöjtkråka som räddades av och i sin tur räddade en olycksdrabbad familj.

Efter julbordet for vi till Kallax gårdsbutik och intog goda salta våfflor mm och shoppade loss lite. En fin dag, tack för att ni kom och ni andra , hoppas vi ses framöver i en skog nånstans:)

/Elsa

Total Page Visits: 1107 - Today Page Visits: 1