Jokkmokksresa 21/11-09

Om Strandskatorna haft någon gemensam fysisk dagbok så skulle lördagen den 21 november lysa lite extra från boksidorna. En helt fantastisk dag med strålande vinterväder och en oförglömlig ornitologisk upplevelse i Talvatisskogen.
En gammelskog helt nära Jokkmokks centrum.

 

I sällskap med två härliga unga kvinnliga guider och projektägare från Bokensskolans  gymnasium år 3 , Anna-Lina och Kristina, ledsagades vi till en matning utanpå de mesta vi upplevt. Fem Strandskator blev närmast stående med gapande näbbar. Det var surrealistiskt närmast, som att kliva in i en film, lappmesar satte sig på oss, åt ur våra händer, tofsmesen skuttade omkring våra fötter strök tätt förbi kinder på oss, det var bara att ducka och stöna av hänförelse. Lavskrikor(tre!) fick oss att leende sucka över rostfärgad fjäderdräkt, en skönhetsupplevelse i en vintervit skog. Det är ingen överdrift att säga att vi var i sjunde himlen. Vi ville inte gå därifrån och när vi gått ville/vill vi tillbaka.

Kristina Nilsson och Anna-Lina Labba har matningen som ett projekt under sin utbildning. de går naturprogrammet år tre och berättar att de sen matningen startade på senhösten haft runt 10 arter där som gäster som försett sig av solrosfrö, talg och en massa annat gott. Skolan har bidragit med ett par tusen kronor i matkostnader men tjejerna får själva kämpa på och bekosta en del, Tufft men väldigt bra gjort. Strandskatorna på besök lämnade förstås ett bidrag till dessa berömvärda unga kvinnor som visade oss att de till och med fick klappa!! lappmesarna.

Ja obeskrivligt! är ordet Vi tackar  flickorna för en fantastisk upplevelse!

Strandskatorna som var med, Kerstin, Annalisa, Gertrud, Kirsti och Elsa.
 

 

 

 

Total Page Visits: 874 - Today Page Visits: 1