Höststräck i Gammelstadsviken 13/9-15

Var det verkligen höst?

Ja man måste faktiskt fråga sig det. När Strandskatornas årliga höststräck ägde rum i söndags så var det en helt fantastiskt solig dag, säkerligen över 20 grader. Naturen i G-viken var andlöst vacker.

Värmde gjorde också att vi faktiskt blev hela 21 personer!! Och vi hade hela ålderstrappan representerad. Från Peters barnbarn till Ulfs gamla far på hela 92 år. Helt underbart och precis så man önskar att en så här mysig aktivitet ska vara-alla ska kunna delta. Och det kan man verkligen, mycket tack vare den nya fina gångvägen till fågeltornet.

Kul också var det att få träffa vår medlem Lena Eman. Hon berättade intressant om spindlar, apropå att hela höstskogen var så glittrande vacker av spindelnät som morgondimman lämnat med glittrande droppar i. Förtrollande 🙂

Mångårige ringmärkaren Peter Keil som avverkat ett antal veckor på Haparanda Sandskär kom också. Peter bor i Göteborg och har avverkat tio säsonger på Sandskär.

Det blev förstås en hel del skådande uppe i tornet (Hanna sammanställde listan här nedanför) men också mycket snack runt grillelden och vi hade jättetrevligt, det pärlade många goda skratt över nejden. Ann-Christin och Karl-Olof korkade upp en flaska Famous Grouse till allmän förnöjelse. Men de försäkrade att det faktiskt bara var saft de inmundigade:)

Det diskuterades fågelmatning och aktiviteter i kommande. Närmast är det en planerad Jokkmokksresa i tuben. Kirsti och Lydia lovade att titta närmare på ett framtida besök i Finlands fågelmarker. Och Hanna kom med en trevlig ide´ till 24-timmarsskådning i vår och det låter spännande.

Ha en fin höst nu alla medlemmar så ses vi i markerna:)

/Text och foto Elsa

Gammelstadsviken 2015-09-13 kl. 10.20-13.40:
Knipa, vigg, snatterand, havsörn, gräsand, salskrake, skäggdopping, skrattmås, brunand, sävsparv, grönsiska, sädesärla.

Total Page Visits: 964 - Today Page Visits: 1