Gammelstadsviken 15/9-2012

Vilken fin dag..!

..vi fick. Alla vi Strandskator, tror vi var 14 stycken:) och även gäster samt kanske några nya medlemmar.

Vi hade en heldag i viken med sol och värme och skådning. Det var dock rätt beskedligt med fågel denna superdag. Men två fina kryss kom dock svepande under dagen, först en födosökande fiskgjuse som visade upp sig flera gånger. Lite annat smått och gott seglade också förbi( se listan) och vid 14.30 tiden då vi just skulle bege oss hemåt så kom två maffiga havsörnar 🙂 förbiseglande över oss.

Men trots den rätt fågelfattiga dagen så var aktiviteten hög. Många spanade uppe i tornet och på marken en trevlig samvaro med och natur och fågelsnack runt eldplatsen och bokutdelning.

Vår sist tillkomna medlem Hans fanns på plats vilket var kul. Och riktigt trevligt var också att studenten Elodie, från universitetet dök upp. Hon är fransyska från Strasbourgh och studerar till civilingenjör. Elodie fick kolla i tuber och kikare uppe i tornet och när hon gick vidare efter stigen mot Hängnan så hade hon sällskap av två fina böcker som vi gav henne. Vi hoppas att hon ska bli medlem i nätverket.

Vi pratade också med fransoserna,paret Romain och Justine från Lyon som hade kommit till viken för att njuta av dagen. De berättade bland annat att de hade en fransk vän som gillar fågelskådning och de skulle berätta om vårt nätverk för honom. Romain och Justine fick också en present i form av en bok om Sveriges Nationalparker.

Viken verkar vara mycket populär bland universitetets utländska elever vilket är trevligt att se. Överhuvudtaget så frekventeras området intensivt. Vi träffade bland annat en barnfamilj som vi också ”överföll” med infoblad om vårt kära nätverk.

Under dagen diskuterade vi också kommande aktiviteter höst/vinter/vår och vi kunde konstatera att det är väldigt mycket vi vill göra. Och en rad aktiviteter ska vi också genomföra så håll koll på hemsidan. Och du som inte är medlem än, gå med! Vi har en fin gemenskap som flera platsar i 🙂

Följande fåglar kryssades under dagen (Nerskrivet av Mattias):
”Större hackspett, järpe, björkrast, talltita, bofink, bläsand, knipa, havstrut, storskrake, skäggdopping, fiskljuse, snatterand, vigg, korp, kråka, sångsvan, ängspiplärka, trädpiplärka, havsörn, blåmes, talgoxe, grönsiska, sädesärla och en trolig blå kärrhök strax efter att ni gick :)”

/Elsa text och bilder från sträckdagen 15/9-2012

Total Page Visits: 762 - Today Page Visits: 1