Bodens skjutfält 8/2-2014

Vi blev fem strandskator på skjutfältsskådningen som bjöd på en massa fina observationer. Det hade kommit massor med snö men vår ”spårhund” Janne Andersson lotsade oss lekande lätt på de vindlande vägarna i området.

Det blev vinstlott nästan vid varje matning, två lavskrikor på ett ställe, nötkråka, tofsmes, och alla de andra -ni vet. Och vid Värnbron visade ”forsprästen” (strömstaren) upp sig mer än frikostigt.

Vi hade en jättetrevlig förmiddag i den vackra miljön som verkligen flera borde få se.

Vi tackar Janne som tog sig tid att guida oss och visa oss både fåglar och fauna- bland annat en maffig asp med skrovlig stam nedtill och en kraftfullt formad krona som såg ut som en kvinnotorso. Väldigt speciellt.

Det rådde ett besvärligt fotoväder på färden så bilderna är inte optimala och har fått förstärkas en hel del. Det föll ett slags blött snöhagel. Men skogen var vacker med sina vita skrud och vi höll oss på vägen trots mycket snö och slirigt underlag men det är ju faktiskt rätt roligt att leka rallyförare 🙂

Ps. Janne m.fl. har 12 matningar på fältet och lägger ut massor av pengar och tid på att sköta dessa. En beundransvärd insats som den besökande skatgruppen förstås premierade med ett gemensamt penningbidrag.

/Elsa ,text och bilder och Gunborg bilder

Total Page Visits: 864 - Today Page Visits: 1