24-timmars i Luleå 2018

Tredje året i rad begick den gångna helgen 24-timmarsskådningen i Gammelstadsviken. En trevlig tradition som lockar allt fler , proffs som nybörjare, ung som äldre, tjej som kille. Hanna Isaksson är det som håller i arrangemanget med den äran, en av våra driftiga ungdomar i Strandskatorna och Nof.

Vid denna 24-timmars spaning fick vi dock ett besked som gör oss lite ledsna i ögat, Jackueline Vigilanti kommer i sommar att flytta till Manchester i England efter många år i Luleå. Vi kommer att sakna henne men säger tack för trevliga år och önskar lycka till med det nya livet och hon blir förstås kvar som medlem i nätverket.

 

 

Till er som inte kunde vara med på skådningsdygnet vill vi säga välkommen nästa år!!

Hanna summerar det hela med följande rader:

”Det är jättekul att det börjar bli så många som engagerar sig i den här aktiviteten. När jag läser i protokollet verkar det ha varit ca 20 skådare under dygnet, vilket är riktigt mycket.

Rent fågelmässigt var det också ett bra år. Vi fick ihop 63 arter, vilket kan jämföras med 58 arter 2016 och 67 arter 2017. Nya arter för i år är årta, havstrut, dubbeltrast, skata och nötkråka och arter som observerades under samtliga pass var gräsand, skedand, havsörn, dvärgmås och björktrast. Totalt under dessa tre år har vi kryssat hela 82 arter.

Tack för i år och hoppas att ni vill vara med igen nästa år, vilket borde bli lördagen den första juni!”

/Elsa

Total Page Visits: 1134 - Today Page Visits: 1