Vem är pastejtjuven?

 

Författare: Anna Roos
Foto: Mikael Svensson
Utgiven av: Speja förlag
Ca pris: 120:-

 

En riktig deckare för de minsta.

Väl illustrerad med färgglada bilder och spännande historia.
Boken handlar om en liten kille som går på upptäcktsfärd ute på landet. Rättare sagt han letar efter pastej tjuven, precis som bokens titel berättar.

Det hela börjar med att igelkottens leverpastej är borta, vem kan ha tagit den. Sen träffar den lille killen djur efter djur ute i naturen, äventyret har börjat.
Boken är som sagt väl illustrerad och väldigt rätt i tid. Många av våra barn som växer upp idag har ingen aning om hur de svenska djuren ser ut.
Denna bok visar bilder och berättar var djuren finns, vad de äter osv.

Det handlar om allt från tama till vilda djur. Som te x lappugglan, visste ni att den är Sveriges näst största uggla och gillar att äta sork? Att den har en super hörsel som gör att den hör sorken under snön.

Den här boken har jag recenserat tillsammans med mitt barnbarn Ella. Hon tyckte om bilderna och även att den smakade gott. 🙂

En bok som vi varmt rekommenderar till alla som vill lära sina barn eller andras för den delen om vilka djur som finns och lever i vår natur eller på bondgårdar. Mycket lärorikt och intressant. Faktiskt riktigt spännande för både vuxna och barn. Eftersom den inte bara berättar var djuren finns utan också vad de äter, vilken sorts djur de är te x vatten djur eller tama eller vilda. Vilka djur som håller på att försvinna pg a miljögifter osv. På så vis blir barndeckaren till en faktabok på slutet.
Den kommer att få hedersplatsen i barbarnet Ellas bokhylla.

 

/Recenserad av Gunborg Stenvall tillsammans med Barnbarnet Ella Bohman

 

 

 

Total Page Visits: 890 - Today Page Visits: 1