Skogsdoft och gryningsljus

 

 

Text & bild: Leif Bildström
Formgivning: Cressie Anderson

 

Boken säljs bland annat av författaren själv: email-adress  calidris55@hotmail.com

De flesta som utkommer med en bok vill nog att läsaren snabbt ska sluka innehållet i verket, men Leif Bildström manar läsaren av denna 210 sidor tjocka bild och berättande bok till ett återhållsamt läsande. Författaren, som i boken lyfter fram sina naturpärlor från höst till sommar, säger i förordet ”hasta inte, låt bilderna och texterna sjunka in. Det du inte läser i dag kan du läsa i morgon eller nästa dag , eller nästa…”

 

Boken, som givits ut på eget förlag, är en vandring i orörd natur, i naturens mångfald i årstidernas olika skepnader. Han lyfter fram det lugn och de skönhetsupplevelser som gammelskogen ger och den dramaturgi som djur och fågelliv bjuder på. Leif Bildström från Malå, är geolog och ornitolog och naturälskare i allmänhet. Fascinationen för naturens storhet lockar författaren ut att uppleva. Och upplevelserna har han nu samlat i ett rikt illustrerat verk.

 

 

På vandringen genom boken kan man stanna i förundran över det gamla övergivna torpet. Och kanske småler du över bilden på ekorren som sover tungt på en gren. Dimmans lek över vatten, lommens ödesmättade sång, vintersolens ljusspel i snölandskap.Bilder och författarens tankar smälter samman, det är vackert, rofyllt, en feel good-bok för den som gärna vandrar i en naturvurmares fotspår.

/Elsa Rensfeldt

Total Page Visits: 1452 - Today Page Visits: 3