Julbord 12/12-09

Som tända ljus stod vi fem skat-skådare ute vid matningen på Bergnäset på lördagen den 12/12-09, ett stenkast från Luleå centrum kan man säga. Ingen av oss hade varit på denna centralt belägna matning förut och när vi kom fram var besvikelsen stor. Ett litet till synes ynka fågelhus och inte en fjäder i farten.

”Kan det verkligen vara här det är?” sa vi som hade hoppats på ett lite rikare dukat ”julbord” och började diskutera att sätta oss i bilarna för färd till andra änden av staden för en matnyttigare skådning. Men tur att vi inte gjorde det! För då började det hända saker.

Och under loppet av en timme så såg den härliga föreställningen ut som följer, tofsmesen gjorde entré, två trädkrypare höll hov!,svartmes, blåmes, talgoxe, domherre och talltita och större hackspett. Kan säga att vi var mer än nöjda med spektaklet.

Kirstis sambo Per bjöd därtill på hembakade lussebullar och det passade ju ecxellent så här i lussetider. Och de strandskator som kommit till skogsträffen erhöll varsin tidig ”julklapp” från snälla tomten SOF i form av en pins för jackslaget som föreställde- ja förstås- strandskata.
Några andra Noffare dök dock inte upp trots vänlig inbjudan om chans att träffa det nya ornitologiska nätverket..Nästa gång vi drar ut i fält blir det matningarna ute på Hertsön som får besök av skatorna-det ser vi fram emot och då hoppas vi att vi blir några till ur flocken:)

 

/ Text och foton Elsa

Total Page Visits: 954 - Today Page Visits: 1